Maskers!

Wallpapers van Vliegtuigen

Bloemkoolgratin


Met dit gerecht heeft u een alternatief voor gekookte aardappelen en gekookte bloemkool. U kunt dit gerecht combineren met een lapje vlees, maar het kan ook als vegetarisch eenpansgerecht beschouwd worden. U heeft wel een grote ovenschotel nodig!.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 55 minuten

KiloJoules: 360
Vetten: 4
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

1 bloemkool
0,5 dl room
1 kg aardappels
zout
50 g walnoten
peper
50 g geraspte kaas
nootmuskaat
3 eieren
25 g boter
2 dl melk

Bereidingswijze

55 minuten

Verdeel de bloemkool in roosjes en blancheer deze een minuut in kokend water met zout. Schil de aardappels en kook ze tien minuten voor, giet ze af en laat ze uitlekken. Hak de walnoten grof met de keukenmachine. Snijd de aardappels in plakken en leg een laag op de bodem van een ingevette ovenschaal. Leg daarop een laag bloemkoolroosjes en strooi daarop de helft van de walnoten en de geraspte kaas. Herhaal dit proces een tweede maal en eindig met de geraspte kaas. Klop de eieren met de melk en de room los en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Giet dit over de inhoud van de schaal en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schaal 40 minuten in een oven van 180 °C tot zich een goudbruine korst heeft gevormd.



Wijnadviezen:

Gambellara
Pinot Blanc
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne