Maskers!

Wallpapers van Disney

Biefstuk tartaar


Het bekende rauwe tartaartje krijgt een veel fijnere smaak door de toevoeging van o.a. olijven en kappertjes. Omdat dit vlees rauw gegeten wordt is het wel essentieel dat u het vlees van een zeer betrouwbare slager betrekt. Het gebruik van rauwe eieren wordt tegenwoordig ontraden.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 670
Vetten: 8
Eiwitten: 19
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

3 sjalotjes
zout
4 ansjovisfilets
peper
1 eetlepel peterselie
600 g gemalen biefstuk
scheutje worcestersaus
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel tomatenketchup
4 eetlepels groene olijven
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels zilveruitjes
1 eetlepel mosterd
8 zure kleine augurkjes
scheutje whisky
4 eidooiers

Bereidingswijze

25 minuten

Snipper de sjalotjes zeer fijn en hak de ansjovisfilets en de peterselie fijn. Maak van de worcestersaus, de tomatenketchup, de olijfolie, de mosterd, de whisky, zout en peper een pittig mengsel. Roer dit door de gemalen biefstuk. Meng de sjalotjes, de ansjovisfilets, de gehakte peterselie en de kappertjes erdoor. Verdeel het aangemaakte vlees in vier porties en leg deze op vier borden. Garneer de biefstuk tartaar met de olijven, de zilveruitjes en de augurkjes en druk de eidooiers (met of zonder dop) in het midden. Lekker met toast of stokbrood



Wijnadviezen:

Côtes de Provence rosé
Rosé Coteaux d’Aix-en-Provence