Maskers!

Wallpapers van Sporten

Beatrix-soep met croutons


Dit is een zomerse soep op basis van pompoen, aardappels en prei. Door de typische pompoensmaak is dit recept minder geschikt voor kleine kinderen.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 460
Vetten: 5
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 12

De ingredienten:

250 g pompoen
peper
2 aardappels
1 dl crème fraîche
1 middelgrote prei
nootmuskaat
1 l bouillon
kaneel
40 g boter
1 zakje croutons
zout

Bereidingswijze

40 minuten

Schil de pompoen, haal de pitten eruit en snijd hem in blokjes van 2 centimeter. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van dezelfde grootte. Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Zet de pompoen en de aardappels met 1 liter bouillon op het vuur. Fruit de prei in de helft van de boter. Voeg ze zodra het vocht verdampt is bij de pompoen en de aardappels. Laat het geheel zonder deksel 20 minuten koken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en versgemalen peper. Laat het geheel 5 à 7 minuten doorkoken. Voeg crème fraîche, nootmuskaat en kaneel toe. Serveer de soep met de croutons.