Maskers!

Wallpapers van Games

Bardatte




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 210 minuten

KiloJoules: 360
Vetten: 5
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 5

De ingredienten:

1 kleine groene kool
1 ei
zout
6 gare kastanjes
1 ui
1 eetlepel tuinkruiden
1 teen knoflook
zout
25 g boter
peper
1 sneetje witbrood
1 eetlepel kerrie
1 dl melk
2 l runderbouillon
500 g gemengd gehakt
4 sneetjes boerenmik

Bereidingswijze

210 minuten

Verwijder de buitenste bladeren van de kool en blancheer de kool in ruim kokend water met zout. Laat ondersteboven uitlekken. Vouw de bladeren naar buiten en verwijder het hart van de kool. Hak dat fijn met de keukenmachine. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui, de kool en de knoflook. Laat afkoelen. Week het brood in de melk en knijp het uit. Doe het gehakt in de keukenmachine en meng hierdoor het ei, de fijngesneden gare kastanjes, de tuinkruiden, het brood en vervolgens het uimengsel. Breng op smaak met zout, peper en kerrie. Vul de holte van het koolhart op met gehakt en vouw de eerste binnenste bladeren eromheen. Bestrijk de rest van de bladeren met het gehakt en vouw de bladeren weer terug zodat er tenslotte weer een kool ontstaat. Pak deze in een theedoek en knoop die om een houten pollepel. Hang de kool minstens 3 uur in de kokende bouillon. Leg de sneetjes boerenmik op een diep bord en giet de bouillon erop. Serveer de kool apart in plakken.



Wijnadviezen:

Côtes de Provence rosé
Côtes du Rhône
Rode Côtes de Saint-Mont