Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Aspergecocktail




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 230
Vetten: 3
Eiwitten: 1
Koolhydraten: 6

De ingredienten:

500 g asperges
4 eetlepels room
zout
1 eetlepel mayonaise
1 theelepel suiker
1 eetlepel sinaasappelsap
1 blikje mandarijnenpartjes
sap van 0,5 citroen
1 cm verse gemberwortel
paprikapoeder
peterselie
4 sinaasappelplakken (van 0,5 cm)

Bereidingswijze

30 minuten

Schil de asperges en snijd de harde onderkanten royaal weg. Breng ruim water aan de kook en voeg zout en suiker toe. Kook hierin de asperges 10 minuten. Laat ze uitlekken en koud worden. Snijd ze in stukken van 4 centimeter en houd de punten apart. Laat de mandarijntjes uitlekken en doe ze in een kom. Voeg de aspergestukken toe. Schil de gemberwortel en hak deze zeer fijn. Hak de peterselie fijn en roer ze beide door de asperges en de mandarijntjes. Verdeel dit mengsel over 4 cocktailglazen. Roer de rest van de ingrediënten door elkaar en giet de saus over het mengsel in de glazen. Bestrooi met paprikapoeder, leg wat aspergepunten in het zicht en zet de sinaasappelschijven op de zijkant van de glazen. Zet de cocktail minstens een halfuur in de koelkast en serveer met toast en boter.



Wijnadviezen:

Pinot Blanc
Sauvignon Touraine
Soave