Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Visrisotto


Een heerlijk gerecht uit de Italiaanse keuken. Dit is een heel lekker recept, maar niet zo eenvoudig om te bereiden. Het maken van Risotto is een aparte techniek. Visrisotto heeft een zachte structuur en een verfijnde, romige smaak.

Dit gerecht combineert erg goed met: Een frisse salade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 10 minuten
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: 420
Vetten: 4
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 9

De ingredienten:

2 eetlepels olijfolie
25 g Parmezaanse kaas
250 g rondkorrelige rijst
1 ui
2 dl witte wijn
1 courgette
6 dl visbouillon
2 venkelknollen
1 dl slagroom
2 tomaten
zout
200 g krabsticks
versgemalen peper
200 g kabeljauwfilet
10 g boter

Voorbereiding

10 minuten

Pel en snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Maak de venkel schoon en snijd deze in reepjes. Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de krabsticks en de kabeljauwfilet in stukjes.

Bereidingswijze

40 minuten

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en de venkel glazig. Voeg de rijst toe. Giet de witte wijn erbij als de rijstkorrels glanzen. Roer de visbouillon in kleine beetjes erdoor; telkens als de rijst het vocht heeft opgenomen weer bouillon toevoegen (dit duurt circa 20 minuten). Schep de courgette, de tomaat, de crabsticks, de kabeljauw en de slagroom door de risotto en breng het geheel op smaak met zout en peper; warm het circa 3 minuten door. Roer ten slotte de boter erdoor en bestrooi met de Parmezaanse kaas.



Wijnadviezen:

Soave