Maskers!

Wallpapers van roofvogels

Appelcompote met bitterkoekjes uit Veneto




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 740
Vetten: 7
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 24

De ingredienten:

4 appels (Granny-Smith)
1 dl room
1 dl witte wijn
4 plakjes cake
50 g suiker
100 g bitterkoekjes
1 vanillestokje
25 g poedersuiker

Bereidingswijze

30 minuten

Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in stukjes. Kook ze in de witte wijn met de suiker en het vanillestokje tot compote en laat afkoelen. Klop de room halfstijf en spatel deze door de appelcompote. Steek met een ring ronde plakken uit de cake en verkruimel de bitterkoekjes grof met de keukenmachine. Leg met een ijslepel een laag appelcompote op de cake en bestrooi met de bitterkoekjes en ten slotte met de poedersuiker. Serveer meteen.



Wijnadviezen:

Asti Spumante
Moscato d'Asti