Maskers!

Wallpapers van roofvogels

Abrikozenmousse




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: 440
Vetten: 4
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 15

De ingredienten:

1 citroen
2 eieren
1 l water
2 eidooiers
200 g suiker
150 g suiker
1 kg abrikozen
15 g gelatine
2,5 dl slagroom
2 eetlepels kirsch

Bereidingswijze

50 minuten

Rasp de citroen en pers deze uit. Was de abrikozen, halveer ze en bewaar 2 helften voor de garnering. Doe het water, het citroenrasp en -sap in een pan en voeg de suiker toe. Laat dit 12 minuten koken. Leg de abrikozen in de siroop en bedek ze met bakpapier en een bord, zodat ze onder de siroop blijven. Pocheer ze 10 minuten. Zeef de abrikozen en bewaar 1,25 deciliter vocht. Pureer de abrikozen in de keukenmachine of blender. Er moet ongeveer 750 gram overblijven. Klop de slagroom halfstijf. Klop in een pan de eieren, de eidooiers, de abrikozenpuree en de suiker los en verwarm dit tot net tegen de kook aan. Zet de pan in een kom met ijs en roer het geheel lauw. Week de gelatine en los deze op in het achtergehouden abrikozenvocht. Meng de gelatinemassa door het abrikozenmengsel en voeg de slagroom en de kirsch toe. Giet het mengsel in een vorm en laat het minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast. Stort de vorm op een plateau en garneer de mousse met de apart gehouden abrikozen.



Wijnadviezen:

Moscatel
Moscato d'Asti
Sauternes