Maskers!

Wallpapers van Vliegtuigen

Aardbeienijsmousse




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 520
Vetten: 1
Eiwitten: 1
Koolhydraten: 29

De ingredienten:

2 dl water
sap van 1 citroen
200 g fijne kristalsuiker
2 eiwitten
500 g aardbeien
0,5 dl room

Bereidingswijze

60 minuten

Zorg ervoor dat het ijslement diepgevroren is (min.18 uur in de vriezer). Breng voor de suikersiroop het water met de suiker aan de kook. Roer als de massa kookt, nog een keer goed door met een houten spatel. Laat het suikermengsel koken tot de vloeistof weer helder wordt, (circa 1 minuut). Laat de siroop afkoelen. Als u vaak sorbetijs maakt kunt u een grotere hoeveelheid maken (zelfde verhouding water, suiker) en deze in een gesloten kan in de koelkast bewaren. Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer ze samen met het citroensap en de suikersiroop. Dat kan met een passevite, dan hebt u het aardbeiensap direct gezeefd. (Gebruikt u de staafmixer, dan zeer kort pureren, zodat u de pitjes niet kapot slaat, en vervolgens door een zeef drukken.) Klop de eiwitten bijna stijf in een vetvrije kom. Roer het aardbeienmengsel door de geklopte eiwitten en giet er ten slotte de room bij. Spatel goed door. Haal het koelelement uit de vriezer en plaats dat in de ijsmachine. Schakel het apparaat in en giet vervolgens het mengsel in de kom. Voor de bereidingstijd kunt u de gebruiksaanwijzing van de machine aanhouden.



Wijnadviezen:

Moscatel
Moscato d'Asti
Muscat de Beaumes-de-Venise