Maskers!

Wallpapers van Motoren

Zeevruchtenstamppot


Een lekker Frans lenterecept. Dit visgerecht is niet moeilijk, wel heel verassend. Het heeft een stevige zachte structuur met een speciale, uitgesproken smaak. U gebruikt voor dit recept luxe ingrediënten, hierdoor is het geen goedkoop gerecht.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 370
Vetten: 3
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 11

De ingredienten:

1 ui
25 g gepelde garnalen
2 venkelknollen
1 eetlepel pernod
50 g boter
1 eetlepel tomatenpuree
200 g zeeduivel
zout
1 kg aardappels
peper
50 g zeekraal
100 g veldsla
50 g gare mosselen

Bereidingswijze

30 minuten

Pel en snipper de ui en snijd de venkelknollen in stukjes. Verwarm de boter in de koekenpan en fruit hierin de ui en de venkel. Voeg de blokjes zeeduivel toe en bak deze gaar. Kook de aardappels gaar en laat ze uitlekken. Druk ze door de pureeknijper of door een zeef. Kook de zeekraal enige minuten in kokend water. Roer de helft ervan door de stamppot. Meng de vis, de mosselen en de garnalen erdoor en breng op smaak met pernod, tomatenpuree, zout en peper. Garneer met veldsla en de overgebleven zeekraal.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Chili)
Chardonnay (Zuid-Afrika)
Chardonnay (Zuid-Frankrijk)
Semilion-Chardonnay (Australië)