Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Aardappelsalade met vleeswaren




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 30 minuten
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 1140
Vetten: 25
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 7

De ingredienten:

500 g aardappels
2 eetlepels gembersap
1 dl rozemarijnazijn
2 sjalotten
3 dl olijfolie
1 teentje knoflook
zout
2 hardgekookte eieren
peper
200 g vleeswaren
2 eetlepels mayonaise
0,5 krop ijsbergsla
1 theelepel mosterd
1 bosje peterselie

Voorbereiding

30 minuten

Leeg

Bereidingswijze

30 minuten

Kook de aardappels 15 minuten en snijd ze in dobbelstenen. Maak de dressing: roer alle daarvoor genoemde ingrediënten door elkaar en giet ze over de nog warme aardappels in een kom. Snipper de sjalotten en pers de knoflook. Prak de hardgekookte eieren fijn met een vork en snijd de peterselie fijn. Snijd de vleeswaren en de sla in reepjes. Roer alles door de aardappels in de kom. Bestrooi royaal met peterselie en serveer met stokbrood.



Wijnadviezen:

Rosé Syrah
Verdicchio dei Castelli di Jesi
Witte Côtes de Saint-Mont