Maskers!

Wallpapers van Vista

Koude tomatensoep




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 330
Vetten: 6
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

100 g mager rookspek
versgemalen peper
2 kg tomaten
2 stevige vleestomaten
2 middelgrote uien
1 eetlepel olijfolie
2 tenen knoflook
balsamico-azijn
2 eetlepels tomatenpuree
versgemalen peper
1 bouquet garni
zout
2 dl gevogeltefond
basilicum
zout
4 sneden boerenbrood

Bereidingswijze

60 minuten

Snijd het rookspek in stukjes, ontvel de tomaten en snijd ze doormidden. Pel en snipper de uien en de knoflook. Laat het spek zachtjes uitbakken in een pan met dikke bodem; schep de spekjes eruit. Laat ui en knoflook kleuren in het uitgelopen spekvet en bak de tomatenpuree mee tot deze donker gekleurd is. Doe de tomaten met het bouquet garni in de pan en laat ze even meesmoren. Giet een beetje van de gevogeltefond erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep in de gesloten pan op laag vuur 25 minuten koken tot de tomaten puree zijn geworden. Neem de pan van het vuur. Haal het bouquet garni uit de pan en pureer de soep in de foodprocessor of blender. Laat hem afkoelen en roer de resterende gevogeltefond erdoor. Laat de soep in de koelkast volledig koud worden. Schep de gevormde vetlaag van de soep met een stuk keukenpapier of een papieren servetje. Breng op smaak met peper en zout. Ontvel de vleestomaten voor het garnituur en snijd het vruchtvlees in concassé. Sprenkel een beetje olijfolie en balsamicoazijn over de tomatenconcassé, bestrooi ze met peper en zout en laat ze 15 minuten intrekken. Was het basilicum en de blaadjes grof. Rooster de sneden brood in de oven. Schep een lepel tomatenconcassé in vier gekoelde soepkommen of soepborden en schep de soep erover. Garneer met basilicum. Serveer het geroosterde brood erbij.



Wijnadviezen:

Fino Sherry
Gambellara
Rosé Côtes de Duras