Maskers!

Wallpapers van Motoren

Koude paprikasoep met geroosterde zeeduivel




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

4 grote rode paprika's
versgemalen peper
1 rode peper
zout
1 middelgrote ui
100 g snijbonen
1 teen knoflook
300 g zeeduivelfilets
4 grote vleestomaten
olijfolie
2 eetlepels olijfolie
1 dl crème fraîche
4 dl visfond

Bereidingswijze

45 minuten

Verwarm de oven voor tot 200°C of verhit de grill. Rooster de paprika's en de rode peper en laat ze afkoelen. Ontvel de paprika's, snijd ze doormidden en verwijder de zaadlijsten. Was de peper, snijd hem doormidden en verwijder steeltje en zaadlijsten. Pel de ui en snijd hem doormidden, halveer de knoflookteen. Rooster ui en knoflook kort in de oven of onder de grill. Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de pitten. Verhit de olijfolie en smoor ui en knoflook enkele minuten, voeg de paprika, de tomaat en de rode peper toe en laat de groenten 5 minuten zachtjes smoren. Pureer alles in de blender en voeg zo nodig een beetje visfond toe. Giet de puree in een grote schaal en roer de resterende visfond erdoor; laat de soep afgedekt in de koelkast volledig koud worden. Snijd voor het garnituur de zeeduivelfilets in stukjes van 3 cm, bestrijk ze met olie en rooster ze aan beide kanten gaar en lichtbruin onder de grill. Blancheer de snijbonen kort in kokend water met zout, giet ze af en spoel ze koud. Proef of de soep nog extra op smaak gebracht moet worden met peper en zout. Schep de soep in vier gekoelde soepkommen of soepborden en verdeel de stukjes zeeduivel in het midden. Strooi de snijboontjes rond de zeeduivel. Serveer de crème fraîche apart erbij.



Wijnadviezen:

Orvieto Classico
Vin de Crète
Witte Vin de Pays des Côtes de Gascogne