Maskers!

Wallpapers van Weer

Roerei met garnalen


Uit de Hollandse keuken; een lekker gerecht, dat u uiteraard ook naar eigen smaak kunt vullen met gerookte kip, blokjes kaas, gesmoorde sjalot, vis enz. enz.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

4 eieren (M)
25 g boter
3 eetlepels slagroom
1 eetlepel fijngesneden dille
versgemalen peper
1 eetlepel fijngesneden bieslook
zout
50 g Hollandse garnalen

Maak het roerei liever in twee porties als u geen geschikte grote pan hebt, om te voorkomen dat het droog wordt. Het roerei kan natuurlijk op allerlei manieren gevuld worden: met blokjes in gesneden ham gerookte kip, blokjes kaas, gesmoorde sjalot en groene kruiden, gesmoorde stukjes asperge, venkeljulienne, vis, enzovoort.

Bereidingswijze

25 minuten

Breek de eieren in een schaal en klop ze los met de slagroom en peper en zout naar smaak. Verwarm de boter in een grote pan op halfhoog vuur, giet het eimengsel erin en schep het gestolde deel steeds met een houten spatel van de bodem zodat het nog vloeibare mengsel eronder loopt. Het roerei moet nog iets vochtig blijven. Meng de kruiden en de garnalen erdoor. Schep het roerei uit de pan in acht verwarmde eierdopjes en serveer direct.



Wijnadviezen:

Cava
Champagne
Crémant de Bourgogne
Crémant de Limoux