Maskers!

Wallpapers van 3D objecten

Gekonfijte kwartelboutjes


Een bijzonder smaakvol recept. Het bereiden is wel wat bewerkelijk en vergt wel uw aandacht.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 240 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

8 kwartelboutjes
1 zongedroogd tomaatje
rozemarijn
2 plakjes salami
100 g bouquet garni
1 bosuitje
versgemalen peper
3 eetlepels olijfolie extra vergine
zout
1 eetlepel balsamico-azijn
250 g ganzenvet (of reuzel)
1 krop friséesla

Giet de massa om deze konfijt te bewaren in een stenen of glazen pot en laat hem afkoelen. Hij is op een koele plaats enkele maanden houdbaar.

Bereidingswijze

240 minuten

Leg de kwartelboutjes in een schaal, voeg het bouquet, de rozemarijn en peper en zout toe en zet dit afgedekt 24 uur in de koelkast. Verwarm het ganzenvet tot circa 60 °C en laat de kwartelboutjes op laag vuur circa 4 uur garen. Snijd voor de vinaigrette het tomaatje en de salami in ragfijne reepjes. Maak het bosuitje schoon en snijd het witte deel in ragfijne ringetjes. Roer de olie en de azijn door elkaar en meng het voorbereide garnituur erdoor. Maak de friséesla schoon en verdeel de krop in toefjes. Leg op een klein schaaltje enkele blaadjes frisée en leg er een kwartelboutje op. Schep het garnituur met de vinaigrette erover.



Wijnadviezen:

Rosé Buzet
Rosé Côtes de Saint-Mont
Verdicchio dei Castelli di Jesi
Witte Rueda