Maskers!

Wallpapers van Abstracte objecten

Paprikasalade met schapenkaas




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

2 uien
2 eetlepels citroensap
1 teentje knoflook
125 ml tomatensap
15 g boter
zout
100 g bulgur
versgemalen peper
125 ml groentebouillon (van bouillonpoeder)
1 theelepel paprikapoeder
3 rode paprika's
3 eetlepels olijfolie
200 g schapenkaas
1 bosje bieslook

Bulgur komt uit het Nabije Oosten. Het is voorgekookte, gedroogde en min of meer gepelde en grof of fijn gemalen tarwe.

Bereidingswijze

45 minuten

Snipper de gepelde uien en de gepelde knoflook. Fruit de ui en de knoflook glazig in de hete boter. Laat de bulgur kort meefruiten, giet de bouillon erbij, breng aan de kook en laat met het deksel op de pan op laag vuur circa 15 minuten stoven. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Halveer de gewassen en gedroogde paprika's in de lengte, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Snijd de kaas in niet te kleine blokjes. Roer het citroensap, het tomatensap, zout en peper en het paprikapoeder door elkaar en roer daarna in een dun straaltje de olie erdoor. Knip het bieslook fijn. Schep de voorbereide ingrediënten voor de salade met de saus door elkaar en schep de salade op een schaal. Bestrooi met het bieslook.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Bulgarije)
Droge Pinot Gris (Hongarije)
Grüner Veltliner (Oostenrijk)
Sauvignon (Hongarije)