Maskers!

Wallpapers van Bloemen

Paddestoelensalade




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

400 g schorseneren
1 bosje gladde peterselie
250 g gekookte gepekelde rundertong
1 theelepel zoete mosterd
150 g oesterzwammen
3 eetlepels saffloerolie
150 g shii-take
2 eetlepels mousserende witte wijn
30 g boter
versgemalen peper
4 eetlepels citroensap
300 g kruidenkaas (aan het stuk)

Opmerking Shii-takes worden het meest gebruikt in de Chinese keuken. In China worden ze meestal gedroogd en in die vorm zijn ze hier ook vaak te koop in toko's. Inmiddels worden ze ook hier gekweekt en zijn ze vers bij de groenteman of op de groenteafdeling van de supermarkt te vinden.

Bereidingswijze

45 minuten

Schil de schorseneren met een dunschiller onder de stromende kraan, snijd ze zonder de uiteinden in stukken en kook ze circa 10 minuten in water met zout. Snijd de tong in smalle reepjes. Borstel de droge paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes of stukjes. Verhit de boter in een koekenpan, bak de paddestoelen 3 minuten en besprenkel ze met het citroensap. Hak de peterselie fijn en doe dit met de schorseneren in een kom. Giet de paddestoelen af, vang het vocht op en roer de mosterd, de olie en de wijn erdoor. Breng de saus pittig op smaak met zout en peper. Snijd de kaas in blokjes en doe ze met de paddestoelen bij de schorseneren in de kom. Schep goed door en giet de saus erover. Laat circa 15 minuten intrekken.



Wijnadviezen:

Cava
Droge Franken
Witte Côtes de Saint-Mont