Maskers!

Wallpapers van XP

Gepocheerde perziken met nogatine-ijs en bitterkoekjes




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

1 fles muskaatwijn
1 dl slagroom
50 g fijne tafelsuiker
½ liter nogatine-ijs
1 kaneelstokje
100 g bitterkoekjes
4 perziken

Bereidingswijze

25 minuten

Breng de muskaatwijn met de suiker en het kaneelstokje langzaam aan de kook. Leg de perziken erin en leg er een bordje op zodat de vruchten goed onder blijven. Pocheer ze in circa 10 minuten gaar. Laat ze in het pocheervocht afkoelen. Ontvel ze en verwijder de pitten. Klop de slagroom voor de garnering lobbig. Leg in vier dessertschaaltjes twee halve perziken met de bolle kant naar beneden. Giet er royaal pocheervocht over zodat ze bedekt zijn. Leg in de holletjes van de perziken een bol nogatine-ijs. Schep daarop een toef slagroom en garneer met bitterkoekjes.



Wijnadviezen:

Frontignan
Lunel
Muscat de Beaumes-de-Venise
Muscat de Rivesaltes