Maskers!

Wallpapers van actrices

Sinaasappelen gevuld met koffiebavarois en amandellikeurslagroom




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

4 grote sinaasappels
4 dl slagroom
7 g gelatine
50 g fijne tafelsuiker
2 eidooiers
2 dl slagroom
2 dl sterke koffie
enkele druppels amandellikeur

In gerechten als deze is het het mooist als de sinaasappelpartjes heel blijven. Ga als volgt te werk: snijd met een puntmesje op twee derde van de sinaasappel een kapje eraf. Ga met de achterkant van een lepel rondom tussen de schil en het vruchtvlees tot dit helemaal los zit. Neem het vruchtvlees voorzichtig uit de schil. Haal eerst het dikke witte vlies los van het vruchtvlees en snijd daarna met een scherp mesje de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit.

Bereidingswijze

50 minuten

Snijd een kapje van de sinaasappelen en haal het vruchtvlees er voorzichtig uit; haal de partjes vruchtvlees uit de vliesjes. Week de gelatine in koud water. Roer de eidooiers los en roer de koffie erdoor. Knijp de gelatineblaadjes uit en laat ze op laag vuur of in de magnetron vloeibaar worden; roer de gelatine door de koffie en laat deze op een koele plaats geleiachtig worden. Klop de slagroom lobbig met de suiker en spatel hem door de geleiachtige koffie. Schep als laatste de sinaasappelpartjes erdoor. Vul de sinaasappelschillen met deze bavarois. Klop de slagroom met de amandellikeur lobbig. Zet de gevulde sinaasappelen op bordjes. Spuit rondom langs de rand toefjes amandellikeurslagroom op de gevulde sinaasappelen.



Wijnadviezen:

Banyuls
Maury
Muscat de Beaumes-de-Venise
Rasteau