Maskers!

Wallpapers van Vista

Gevulde peer in een croquant jasje met maanzaadsaus




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 50 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

4 peren (doyenné du comice)
100 g gesmolten boter
8 dadels
poedersuiker
20 g blanke amandelen
4 takjes munt
mespunt peper
1 dl druivensap
mespunt kardamom
1 dl Slivovitz
mespunt kaneel
50 g fijne tafelsuiker
30 g fijne tafelsuiker
3 eidooiers
3 vellen filodeeg
1 theelepel maanzaad

Bereidingswijze

50 minuten

Hol de peren met een parisienneboor (bolletjessteker) vanaf de kant van het kroontje uit; schil de peren maar laat de steeltjes zitten. Snijd de dadels fijn en maak ze daarna met de amandelen, peper, kardemom, kaneel en suiker fijn in een vijzel. Vul de peren met dit mengsel. Verwarm de oven voor tot 180°C. Snijd de vellen filodeeg in vieren. Maak in het midden van elk stukje filodeeg een gaatje en leg er een over elk peer. Bestrijk het met gesmolten boter en leg er weer een stukje filodeeg over, bestrijk ook dit met boter en leg er een derde deeglapje overheen. Vouw de deeglapjes rond de peren tot pakketjes. Bestuif de verpakte peren met poedersuiker. Zet de peren op een bakplaat en laat het filodeeg in de oven in circa 15 minuten croquant bakken. Klop voor de maanzaadsaus het druivensap met Slivovitz, suiker en eidooiers luchtig en verwarm het mengsel au bain-marie tot het een gebonden saus is. Meng het maanzaad erdoor. Zet op vier verwarmde borden een peer en giet de saus er omheen. Steek een takje munt in de peren.



Wijnadviezen:

Beerenauslese (Oostenrijk)
Sauternes
Trockenbeerenauslese (Oostenrijk)