Maskers!

Wallpapers van Vliegtuigen

Peren gebakken in wijn-honingsiroop met pistache-ijs




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

4 peren (doyenné du comice)
20 g boter
1 limoen
1 eetlepel honing
½ l witte wijn
1 eetlepel poedersuiker
300 g honing
4 tuiles
1 kaneelstokje
½ l pistache-ijs
2 kruidnagels
enkele muntblaadjes

Bereidingswijze

25 minuten

Schil de peren, maar laat de steeltjes eraan zitten. Boor het klokhuis eruit. Schil de limoen en snijd hem in plakjes. Breng de wijn met de honing, het kaneelstokje, de kruidnagels en de plakjes limoen aan de kook. Pocheer de peren hierin in circa 10 minuten half gaar (dit is afhankelijk van de rijpheid van de peer). Snijd de peren waaiervormig in. Verwarm de boter in de koekenpan en bak de peren op hoog vuur lichtbruin. Giet de eetlepel honing erbij en strooi de poedersuiker erover, laat dit karameliseren. Zet op vier borden een tuile gevuld met pistache-ijs. Leg op elk bord een nog warme peer en giet er een beetje pocheervocht omheen. Garneer met munt.



Wijnadviezen:

Beerenauslese (Oostenrijk)
Sauternes
Trockenbeerenauslese (Oostenrijk)