Maskers!

Wallpapers van Disney

Gefrituurde banaantoffees met whisky-papajasaus




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 40 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

2 bananen
frituurolie
4 pruimen op likeur
3 dl papajasap
2 bolletjes gekonfijte gember
35 ml Drambuie
16 loempiavelletjes
sap van 1 citroen
1 eetlepel aardappelmeel
30 g fijne tafelsuiker
poedersuiker
1 vanillestokje (merg)
4 muntblaadjes

Bereidingswijze

40 minuten

Snijd de gepelde bananen in blokjes en de pruimen fijn. Hak de gember heel fijn en meng alles door elkaar. Leg de loempiavelletjes naast elkaar. Meng het aardappelmeel aan met een beetje water. Verdeel het bananenmengsel op acht deeglapjes, strijk met een kwastje het aangemengde aardappelmeel rond de vulling en leg er een tweede velletje op; druk ze goed op elkaar. Draai de uiteinden van de deegvelletjes om elkaar zodat ze eruitzien als toffees. Breng voor de papajasaus het papajasap met de Drambuie, het citroensap, de suiker en het vanillemerg aan de kook; laat de saus zachtjes koken. Verwarm de oven voor tot 100°C. Verhit de frituurolie tot 180°C. Frituur steeds 2 toffees tegelijk goudbruin. Houd de gebakken toffees warm in de oven tot alles gebakken is. Verhit de grill of verhoog de oventemperatuur tot 220°C. Bestuif de toffees met poedersuiker en laat ze onder de grill of in de oven glanzend worden. Leg op vier verwarmde borden steeds 2 toffees. Sprenkel een beetje saus rondom en garneer met enkele muntblaadjes. Serveer de overige saus in een kom erbij.



Wijnadviezen:

Frontignan
Muscat de Beaumes-de-Venise
Rivesaltes