Maskers!

Wallpapers van Zeeleven

Spaghetti met salamisaus


Een bijzonder smaakvol spaghettirecept, dat niet moeilijk te bereiden is en waarvan de basishandeling voornamelijk bestaat uit snipperen van de ui. De structuur is aangenaam zacht. Dit gerecht is wel een relatief stevige maaltijd, het kan echter ook prima dienen voor als voorgerecht voor 8 personen.

Dit gerecht combineert erg goed met: Witlofsalade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: 910
Vetten: 15
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 12

De ingredienten:

1 grote ui
2,5 dl tomatenketchup
200 g salami
0,5 dl droge witte wijn
1 teentje knoflook
400 g spaghetti
1 eetlepel olijfolie
100 g gerookte kaas
40 g boter

U kunt de salami vervangen door chorizo.

Bereidingswijze

25 minuten

Pel en snipper de ui en snijd de salami fijn. Plet de knoflook. Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de knoflook en verwijder deze weer. Voeg de boter aan de olie toe en fruit hierin de ui glazig. Voeg de salami toe en bak deze even mee. Giet de tomatenketchup en de witte wijn erbij en breng dit aan de kook. Laat inkoken tot een dikke saus. Kook intussen de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Verwijder het vel van de gerookte kaas en rasp deze fijn. Roer de kaas door de saus. Meng de saus snel door de spaghetti en serveer met een witlofsalade met een yoghurtdressing.



Wijnadviezen:

Bardolino
Valpolicella