Maskers!

Wallpapers van Rockartiesten

Aardappelbrood gevuld met een ragout van groene groenten




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

125 g patentbloem
50 g haricots verts
½ theelepel zout
0,5 courgette
10 g gist
1 sjalotje
mespunt suiker
25 g boter
1 dl melk
50 g broccoliroosjes
1 ei
1 bakje tuinkers
100 g gekookt aardappelkruim
schillen van 2 goed gewassen aardappels
4 blaadjes basilicum
frituurolie
16 groene asperges
zout
3 dl slagroom
peper
50 g diepvriesspinazie

Dit vegetarische gerecht kan als hoofdgerecht worden beschouwd, omdat het een combinatie is van aardappelbrood met groene groenten. Serveer er voor een uitgebreidere maaltijd een salade bij. Het kan natuurlijk ook dienen als lunchgerecht.

Bereidingswijze

45 minuten

Vermeng de bloem met het zout in een kom en maak in het midden een kuiltje. Verkruimel de gist erin en strooi de suiker erover. Roer een beetje lauwe melk door de gist, tot het een glad papje is. Verdeel de overige ingrediënten over de bloemrand en kneed het tot een glad deeg is. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet 4 eenpersoonsovenschaaltjes in met boter en bekleed de bodems en de randen met het brooddeeg. Leg in elke vorm een velletje aluminiumfolie en vul met bakerwten of rijst zodat het deeg niet gaat rijzen. Bak het brood 20 minuten in het midden van de oven. Schil voor de ragout de asperges, snijd de onderste stukjes eraf. Meng de slagroom door de ontdooide spinazie. Snijd de haricots verts en de courgettes in juliennes. Snipper de sjalot. Smelt de boter en smoor de sjalot glazig. Voeg de groenten toe en, zodra deze glazig zijn, de spinazieroom. Breng de ragout op smaak met peper en zout. Neem de broodjes uit de vormpjes en vul ze met de groenteragout. Zet ze op verwarmde borden en garneer met tuinkers en aardappelschillen.



Wijnadviezen:

Sancerre
Sauvignon Blanc (Nieuw-Zeeland)
Sauvignon Touraine
Witte Menetou-Salon