Maskers!

Wallpapers van Films

Asperges omwikkeld met kip, in kervelsaus




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

600 g kipfilet
30 g boter
peper
40 g bloem
zout
2 dl slagroom
16 groene asperges
1 dl droge witte wijn
25 g boter
enkele takjes kervel

Pletten van kipfilets Niet iedereen beschikt over een hakbijltje in de keuken, in dat geval gaat u als volgt te werk. Leg een handdoek op het werkblad, leg daarop een gladde snijplank bekleed met plastic folie. Leg de kipfilets op de plank en dek ze af met plastic folie. Klop met een zware koekenpan zachtjes met veel slagen op de filet tot ze heel dun is geworden. Tip Dit gerecht is niet seizoensgebonden. Het kan buiten onze 'aspergetijd' uitstekend met groene asperges gemaakt worden, deze zijn immers het hele jaar door verkrijgbaar. Omdat groene asperges vaak dunner zijn hebt u per rolletje vier asperges meer nodig. Schil groene asperges vanaf de onderkant maar tot halverwege.

Bereidingswijze

45 minuten

Verwarm de oven voor tot 180°C. Verwijder de peesjes uit de kipfilets en plet de filets tussen twee velletjes plastic folie. Peper en zout de filets. Schil de asperges eventueel, snijd de uiteinden eraf en kook alles in water met twee derde van de boter in circa 10 minuten niet te gaar. Pureer de gare uiteinden van de asperges met een beetje van het kookvocht glad (u heeft 2 dl aspergepuree nodig). Rol in elke kipfilet 4 asperges en leg de rolletjes in een beboterde ovenschaal. Bestrijk de kip met boter. Zet de schaal afgedekt 15 minuten in de oven. Smelt voor de kervelsaus de boter in een pan, voeg de bloem toe en laat deze circa 1 minuut garen. Voeg de slagroom, de aspergepuree en de wijn toe. Laat de saus zachtjes doorkoken en breng haar op smaak met peper en zout. Roer ten slotte de fijngesneden kervel erdoor. Snijd de kiprolletjes schuin in stukjes en verdeel ze op verwarmde borden, schep er een beetje saus naast en garneer met ontvelde kerstomaatjes en kervel. Geef er bijvoorbeeld peultjes en gekookte bloemige aardappels bij.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Australië)
Chardonnay (Zuid-Afrika)
Sauvignon Blanc (Argentinië)
Sauvignon Blanc (Chili)