Maskers!

Wallpapers van Tekenfilms

Tortilla


Tortilla is een heerlijk en bekend Spaans gerecht. Dit recept is niet moeilijk om te bereiden. De smaak is pikant en het heeft een stevige structuur.

Dit gerecht combineert erg goed met: Groene salade
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 15 minuten
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 1000
Vetten: 20
Eiwitten: 7
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

8 grote aardappels
2 takjes verse rozemarijn
2 uien
1 dl olijfolie
3 tenen knoflook
8 eieren
200 g chorizo
zout
1 bosje peterselie
versgemalen peper

Een perfect onderdeel voor een tapasbuffet.

Voorbereiding

15 minuten

Schil de aardappels en snijd ze in dunne schijfjes. Pel en snipper de uien en pers de knoflook. Snijd de chorizo in plakjes en hak de kruiden fijn.

Bereidingswijze

45 minuten

Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook zacht en glazig. Schep de aardappelschijfjes en de chorizoplakjes erdoor en bak het geheel circa 10 minuten om en om goudbruin. Klop de eieren los met zout, peper en de gehakte kruiden en giet dit mengsel bij de aardappelschijfjes. Verdeel het mengsel over de hele bodem van de pan en laat het in circa 15 minuten met het deksel op de pan goudbruin en gaar worden. Keer de tortilla met behulp van een groot, plat deksel en bak ook de andere kant goudbruin. Snijd de tortilla in punten of blokjes en serveer ze warm of koud.



Wijnadviezen:

La Mancha
Rosé Navarra
Valdepeñas
Witte Rueda