Maskers!

Wallpapers van Games

Sukadevlees in pikante saus met paksoirolletjes




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 180 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

800 g rundersukade
3 sprieten citroengras
3 dl donkere sojasaus
2 schijven verse gemberwortel
6 dl lichte sojasaus
2 struikjes paksoi
3 uien
1 paprika op (olijf)olie
8 tenen knoflook
1 sjalot
1 bosje peterselie
1 dl sesamolie
½ bosje salie
100 g taugé
50 g boter
peper
1 eetlepel nam prik mamuang
zout

Nam prik mamuang is te koop in winkels voor oosterse producten.

Bereidingswijze

180 minuten

Laat het rundvlees 4 uur marineren in een mengsel van donkere en lichte sojasaus. Verwarm de oven voor tot 180°C. Pel de uien en het knoflook, snijd de uien in ringen en het knoflook fijn. Snijd de peterselie en de salie fijn. Neem het vlees uit de marinade en dep het droog. Verwarm de boter in een ovenvaste pan en bak het rondom bruin. Bak de overige ingrediënten even mee, blus met de marinade en laat het vlees in 2 à 2½ uur in de oven gaar braden. Haal de bladeren van de paksoi los. Blancheer ze kort in kokend water met zout. Snijd de paprika in reepjes en pel en snipper de sjalot. Leg vier vellen magnetronfolie klaar en bestrijk ze met sesamolie. Leg de paksoibladeren erop en verdeel er taugé, paprika en sjalot over. Gaar de pakketjes 2 minuten in de magnetron op de hoogste stand (of in de oven, verpakt in aluminiumfolie). Neem het vlees uit de schaal, zeef het braadvocht en laat dit iets inkoken. Monteer de saus met een beetje boter. Serveer het vlees met de paksoirolletjes en geef er bijvoorbeeld een mihoensalade met noten bij.



Wijnadviezen:

Cariñena
Montepulciano d’ Abruzzo
Rode Côtes de Saint-Mont