Maskers!

Wallpapers van acteurs

Zeetongfilets met tuinkruidensaus




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 35 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

12 zeetongfilets (à 60g)
2 eetlepels marjoleinblaadjes
peper
1 theelepel tijmblaadjes
zout
2 eetlepels bloem
olijfolie
3 dl visfond
1 sjalot
250 g champignons
1 eetlepel boter
olijfolie
6 eetlepels grofgehakte peterselie
peper
4 eetlepels geknipt bieslook
zout

Bereidingswijze

35 minuten

Pel en snipper de sjalot voor de tuinkruidensaus fijn. Smelt de boter in een diepe pan en fruit de sjalot met de kruiden knapperig; schep ze eruit. Roer de bloem door de boter en laat deze roux even pruttelen, voeg al roerend de visfond toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes koken in een gesloten pan. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak ze knapperig in de olijfolie en voeg peper en zout naar smaak toe. Dep de filets droog en peper en zout ze. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de visfilets in 6 minuten aan beide kanten bruin en gaar. Schep de sjalot en de kruiden door de saus, warm haar goed door en breng de saus op smaak met peper en zout. Schik de visfilets op verwarmde borden, giet er een beetje saus naast en schep op elk bord een deel van de champignons. Zet op elk bord een gevulde tomaat. Serveer er pasta bij, bijvoorbeeld penne in roomsaus.



Wijnadviezen:

Sancerre
Sauvignon Blanc (Nieuw-Zeeland)
Sauvignon Blanc (Zuid-Afrika)
Witte Menetou-Salon