Maskers!

Wallpapers van Autos

Tortilla's met grote garnalen en olijven




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

16 rauwe grote garnalen (gamba's)
1 eetlepel jalapeñopepers (uit een pot)
1 rode ui
4 zachte tortilla's
2 tenen knoflook
50 g geraspte oude kaas
2 vleestomaten
1 dl zure room
1 groene paprika
1 Chinese kool
3 eetlepels olijfolie
1 rode ui
1 dl visfond
1 eetlepel boter
3 eetlepels jalapeñopasta
1 blik rode kidneybonen
12 zwarte olijven

Garnalen: Scampi, Chinese garnalen, reuzengarnalen en gamba's: veel namen en veel verschillende (grotere) soorten. Scampi is de Italiaanse naam voor middelgrote garnalen, gamba de Spaanse; de Chinese garnaal wordt in China en in Indonesië oedang genoemd. Meestal zijn deze garnalen diepgevroren, maar als ze vers te koop worden aangeboden, is dat altijd aan te bevelen. Jalapeñopepers: Groene Mexicaanse chilipepers die behoorlijk pittig zijn. Ze zijn heel in blik en heel of gesneden in pot te koop.

Bereidingswijze

30 minuten

Verwarm de oven voor op 200°C of verhit de grill. Pel de rauwe garnalen en verwijder de zwarte darmstreng op de rug. Pel en snipper de ui en de knoflook. Dompel de tomaten kort in kokend water, laat ze schrikken onder koud water en ontvel ze. Snijd het vruchtvlees van de tomaten en de paprika in blokjes. Verhit de olijfolie en bak de garnalen om en om, neem ze uit de pan. Schep ui, knoflook, tomaten en paprika om in dezelfde olie en laat ze 5 minuten fruiten. Blus met de visfond en de jalapeñopasta. Voeg de olijven en jalapeñopepers naar smaak toe en schep de garnalen erdoor. Verdeel de vulling op de tortilla's en rol ze op. Leg ze op vuurvaste borden en strooi de kaas erover. Laat deze in de oven of onder de grill smelten. Snijd mooie bladeren van de Chinese kool en leg deze naast de tortilla's. Snipper de ui en smoor hem glazig in de boter. Schep de uitgelekte bonen erdoor en verwarm ze enkele minuten. Schep naast elke tortilla een deel van de rode bonen. Geef er losgeroerde zure room bij.