Maskers!

Wallpapers van Vista

Heilbot met kaassaus


Een heerlijk Hollands gerecht. De heilbot smaakt erg lekker met de kaassaus die u met dit recept maakt. Voor het bakken van de vis kunt u het beste een pan met antiaanbaklaag gebruiken.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

800 g heilbot (in moten)
3 teentjes knoflook
200 g sjalotten
1 eetlepel bloem
zout
4dl droge witte wijn
mespunt suiker
versgemalen peper
100 g boter
versgeraspte nootmuskaat
250 g champignons
150 g Hollandse gatenkaas (aan het stuk)
250 g gemengde soepgroenten
1 bosje peterselie

Gebruik voor het bakken van de vis een pan met een anti-aanbaklaag.

Bereidingswijze

60 minuten

Dep de vismoten droog. Pel de sjalotten en breng ze in ruim water met zout en een snufje suiker aan de kook. Neem ze uit de pan en laat ze uitlekken. Verhit 30grma van de boter en bak de moten vis snel aan beide kanten bruin. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Snijd de gewassen en droog gedepte soepgroenten in blokjes. Snipper de gepelde knoflooktenen. Fruit de voorbereide groenten en de sjalotten in de achtergebleven braadboter en roer de bloem erdoor. Leg de moten vis op de groenten, giet er 3½ dl van de wijn bij en laat met het deksel op de pan op laag vuur circa 15 minuten stoven. Neem de vismoten uit de pan en houd ze warm. Laat de saus wat inkoken en klop de resterende boter erdoor. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Rasp de kaas, roer deze met de resterende wijn door de saus en laat smelten. Roer de gewassen, gedroogde en fijngehakte peterselie door de saus. Serveer de vismoten met de luchtige kaassaus.



Wijnadviezen:

Montagny
Viognier (Zuid-Frankrijk)
Witte Châteaneuf-de-Pape
Witte Côtes de Provence