Maskers!

Wallpapers van Disney

Ossenhaas 'Alfredo'


Met dit heerlijke recept maakt u op een voortreffelijke wijze een Ossenhaas klaar. Het is relatief eenvoudig te bereiden en de bereidingstijd bedraagt ongeveer één uur.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

800 g ossenhaas
versgemalen peper
300 ml groentebouillon (van poeder of tabletten)
30 g boter
2 uien
150 g eekhoorntjesbrood (of kastanjechampignons)
100 g rijst
2 verse eidooiers
100 g mosterdkaas (of provolone)
125 ml madera
zout
4 eetlepels crème fraîche

Bereidingswijze

60 minuten

Snijd de ossenhaas in 8 gelijke plakken en klop ze wat platter. Maak de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de gepelde uien. Breng de bouillon met de rijst en de ui aan de kook. Laat de rijst met het deksel op de pan op middelhoog vuur in circa 20 minuten gaar koken. Verwarm intussen de oven voor op 250°C en rasp de kaas. Wrijf de plakken vlees in met zout en peper, braad ze circa 4 minuten per kant in de hete boter en leg ze in een platte ovenschaal. Snijd de schoongemaakte paddestoelen in plakjes en bak ze omscheppend circa 5 minuten in het achtergebleven braadvet. Verdeel ze over de plakken vlees. Roer de eidooiers door de gare rijst, verdeel deze over het vlees, bestrooi met de geraspte kaas en zet de schaal 20 minuten in de voorverwarmde oven. Roer de aanbaksels van de panbodem los met de madera, roer de crème fraîche erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper.



Wijnadviezen:

Canon-Fronsac
Fronsac
Lalande-de-Pomerol
Vino Nobile di Montepulciano