Maskers!

Wallpapers van Zeeleven

Konijnenrolletjes


Konijnenfilets zijn uitermate geschikt om gevuld te bereiden. Met dit recept krijgt u een lekker en zeer smaakvol gerecht. De bereidingstijd is wel wat langer; 1uur en 30 minuten.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 120 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

4 sjalotten
4 konijnenfilets
1 teentje knoflook
zout
2 wortelen
versgemalen peper
½ struik bleekselderij
3 eetlepels olie
30 g boter
3 uien
125 ml witte wijn
10 tomaten
200 g geitenkaas met aardappelschillen
1 bosje basilicum

Serveer de rolletjes met de pasta die met boter is opgeschud en drink er dezelfde wijn bij die voor de saus is gebruikt.

Bereidingswijze

120 minuten

Snipper de gepelde sjalotten en de knoflookteen. Snijd de geschrapte wortelen in blokjes. Snijd de schoongemaakte en gewassen stelen bleekselderij in dunne schijfjes. Verwarm de boter en fruit de groenten 5 minuten. Blus af met de wijn en laat ze met het deksel op de pan circa 5 minuten stoven. Snijd intussen de kaas in blokjes. Doe de groenten in een kom en schep de kaas erdoor. Klop de konijnenfilets plat en wrijf ze aan beide kanten in met zout en peper. Verdeel het groentemengsel over de filets, rol elke gevulde filet op en bind ze op met keukendraad. Verhit de olie in een braadpan en braad de konijnenfilets rondom aan. Snijd de gepelde uien in kwarten en laat ze een paar minuten meebakken. Dompel de tomaten kort in kokend water, laat ze schrikken, ontvel ze, hak het vruchtvlees zonder de zaadjes grof en doe het in de pan. Laat het vlees met het deksel op de pan circa 1 uur en 30 minuten stoven. Snijd intussen het gewassen en droog geslagen basilicum in smalle reepjes. Neem de konijnenrolletjes uit de saus en houd ze warm. Breng de saus op smaak met zout en peper en roer het basilicum erdoor. Serveer de rolletjes met de saus.Wijnadviezen:

Chardonnay (Australië)
Chardonnay (Californië)
Chardonnay (Chili)
Chardonnay (Zuid-Frankrijk)