Maskers!

Wallpapers van Films

Venkel in romige kaassaus


Een wel heel bijzonder gerecht is deze venkel in romige kaassaus. Dit verfijnde groentegerecht is heerlijk bij bijvoorbeeld lamskoteletten, maar met aardappels kunt u het bijvoorbeeld ook als een vegetarische maaltijd opdienen.

Dit gerecht combineert erg goed met: Lamskoteletten en in schil gekookte aardappels
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

2 venkelknollen
2 eetlepels blanke amandelen
1 middelgrote ui
300 ml yoghurt
zout
200 g blauwe geitenkaas (of gorgonzola)
1 bosje dragon
versgeraspte nootmuskaat
1 bosje kervel
25 g Goudse kaas (aan het stuk)

Dit verfijnde groentegerecht is erg lekker bij bijvoorbeeld lamskoteletten. Met in de schil gekookte aardappelen is het een volwaardige vegetarische maaltijd die met een koel glas witte wijn tot een waar feestmaal wordt.

Bereidingswijze

60 minuten

Dep de gewassen venkelknollen droog. Snipper de gepelde ui en kook ze met de venkel in water met zout in een krap halfuur beetgaar. Was intussen de kruiden, sla ze droog en pluk de blaadjes van de stelen. Hak de amandelen fijn. Verwarm de oven voor op 250°C. Roer de kruiden en de amandelen door de yoghurt. Roer de verkruimelde geitenkaas met de nootmuskaat door de yoghurt en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Giet de gare groenten af en laat ze uitlekken. Snijd de venkelknollen in kwarten. Rasp de Goudse kaas. Verdeel de groenten in een ovenschaal, giet de kaassaus erover, bestrooi het geheel met de geraspte kaas en zet de schaal 5 minuten in de voorverwarmde oven.



Wijnadviezen:

Chardonnay (Zuid-Frankrijk)
Rueda
Witte Buzet (Zuid-Frankrijk)