Maskers!

Wallpapers van 3D objecten

Rijst met artisjokken


Rijst met artisjokken is een lekker recept en niet echt moeilijk om te bereiden. De ingrediënten worden door middel van roerbakken klaar gemaakt. U heeft ongeveer één uur nodig voor de bereiding van dit lekkere gerecht.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

250 g zilvervliesrijst
100 g salami
2 theelepels zout
100 g champignons
4 artisjokken
150 g diepvriesdoperwtjes
2 eetlepels citroensap
2 eieren
5 eetlepels olijfolie
100 g licht belegen Goudse kaas
vers gemalen peper
verse majoraan

Bereidingswijze

60 minuten

Kook de rijst in kokend water in circa 30 minuten gaar. Verwijder intussen de buitenste donker gekleurde bladeren van de artisjokken en snijd van de bovenkant een derde van de hoogte af. Schep met een theelepel het hooi eruit. Snijd de steel aan de onderkant glad bij. Snijd de artisjokken horizontaal in dunne plakken en bedruppel ze meteen met citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden. Verhit 3 eetlepels van de olijfolie en bak de artisjokplakken omscheppend bruin. Bestrooi ze met zout en peper, giet een beetje water in de pan en laat ze afgedekt circa 15 minuten stoven. Snijd intussen de salami in reepjes. Snijd de schoongemaakte, gewassen en drooggedepte champignons in niet te dunne plakjes. Verhit de resterende olie en laat de champignons kort bakken. Voeg de salami en de doperwtjes toe en roerbak circa 5 minuten. Giet de rijst af, laat goed uitlekken en doe hem met de artisjokken bij het champignonmengsel. Breng op smaak met zout en peper. Klop de eieren los met zout. Rasp de kaas er roer door de eieren. Giet het eimengsel over het rijstmengsel en laat al roerend stollen. Schep in een schaal en garneer met majoraan.



Wijnadviezen:

Chenin Blanc/Steen (Zuid-Afrika)
Gambellara
Soave