Maskers!

Wallpapers van Games

Spaghetti 'Lucullus'


Een heerlijk spaghetti recept dat u op eenvoudige wijze kunt bereiden. Dit lekkere Italiaanse gerecht kunt u heel goed met bijvoorbeeld een bont gemengde salade serveren.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

400 g spaghetti
2 eieren
zout
100 g versgeraspte knoflookkaas (of Goudse kaas)
100 g Parmaham
125 ml slagroom
1 ui
vers gemalen peper
50 g boter
1 bosje peterselie

Geef er een bont gemengde salade bij en een glas lichte rode wijn bij. Of serveer de spaghetti als onderdeel van een Italiaans menu. De hoeveelheden kunnen dan wat minder en de daaropvolgende gangen mogen niet te zwaar zijn.

Bereidingswijze

45 minuten

Kook de spaghetti in ruim kokend water met zout beetgaar, giet af en houd warm. Snijd de ham in smalle reepjes. Snipper de gepelde ui. Smelt 15 gram van de boter en fruit hierin de ham en de ui aan. Roer de eieren los met de geraspte kaas en de slagroom. Verhit de resterende boter tot het schuim wegtrekt. Doe het eimengsel in een grote kom. Zet de kom in een pan heet water en roer scheut voor scheut de hete boter erdoor. De eieren mogen niet stollen. Schep de spaghetti en het hammengsel meteen door het eimengsel in de kom en breng op smaak met zout en peper. Snijd de gewassen en droog geslagen peterselie fijn. Verdeel de spaghetti over de borden en bestrooi met de peterselie.Wijnadviezen:

Bardolino
Dolcetto
Marzemino
Valpolicella