Maskers!

Wallpapers van Disney

Spritsen II


Heerlijk bij de koffie of thee is een zelfgebakken spritskoek. Het maken van de spritsen is niet moeilijk. Dit oer-Hollandse koekje is altijd leuk om te presenteren.

Waardering:
Dit recept is voor 8 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

80 g basterdsuiker
300 g amandelen
200 g bloem
100 g sukade
150 g boter
75 g basterdsuiker
1 eiwit
1 ei
3 g zout

Bereidingswijze

45 minuten

Zeef de basterdsuiker en doe met bloem, boter, eiwit en zout in een kom. Snijd de boter klein en kneed er vlug een gelijkmatig deeg van. Rol een lap van een ½ cm dikte van het deeg. Kook de amandelen even in water, pel ze en maal ze. Hak de sukade fijn. Roer de amandelen, sukade, basterdsuiker en ei tot een samenhangende massa, spreid over het deeg uit en druk erop vast. Verdeel het deeg in stukjes van 3 bij 3 cm en leg deze op een vet gemaakte bakplaat op een onderlinge afstand van circa 2 cm. Bak de koekjes in het midden van een matig warme oven bij 160°C in 20-25 minuten gaar. Neem de koekjes direct van de plaat en leg ze vlak neer, het liefst op een taartrooster.