Maskers!

Wallpapers van Games

Mangomousse met crème pompadour


Een fraai nagerecht, dat echter wel bewerkelijk is. Bovendien zijn nogal wat (dure) ingrediënten nodig.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 10 minuten
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 780
Vetten: 14
Eiwitten: 2
Koolhydraten: 14

De ingredienten:

2 rijpe mango's
1,5 dl slagroom
4 blaadjes gelatine
8 rijpe abrikozen
175 g fromage blanc
4 eetlepels marsala
50 g poedersuiker
1 dl crème fraîche
sap van 1/2 citroen
2 eetlepels suiker
sap van 1/2 sinaasappel
slagroom

Zijn er geen verse abrikozen verkrijgbaar? Neem dan abrikozen op sap uit een pot of blik. U hoeft de abrikozen dan niet eerst te weken.

Voorbereiding

10 minuten

Schil de mango's, snijd het vruchtvlees in plakken glad langs de pit af en snijd ze in kleine stukjes, maar houd een halve mango apart voor garnering en snijd deze in dunne plakken. Pureer de rest in de keukenmachine en druk de ontstane puree door een zeef. Week de gelatineblaadjes in koud water.

Bereidingswijze

30 minuten

Vermeng de mangopuree met de fromage blanc en de poedersuiker. Verwarm het citroensap en het sinaasappelsap tot handwarm en los de gelatine erin op. Spatel dit mengsel door de mangomassa. Klop de slagroom stijf, spatel deze eveneens door de mangomassa en schep het geheel in een glazen schaal. Ontvel de abrikozen, halveer ze en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en pureer deze met de marsala in de keukenmachine. Klop de crème fraîche met de suiker lobbig en roer deze door de abrikozenpuree. Schenk deze crème pompadour op de mangomousse en laat de mousse minimaal 2 uur in de koeling opstijven. Garneer met de achtergehouden mangoplakken en toefjes stijfgeslagen slagroom.Wijnadviezen:

Moscatel
Moscato d'Asti
Sauternes