Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Bosbessensalade met abrikozen en oude kaas


Dit zomerse voorgerecht is na wat voorbereiding snel en eenvoudig te bereiden. De basissmaak is zoet en fris, maar de oude kaas in dit gerecht geeft het een pittige toon. Hoewel het gerecht veel kiloJoules bevat, is het niet zwaar.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 70 minuten
De kooktijd is ca. 10 minuten

KiloJoules: 990
Vetten: 16
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 16

De ingredienten:

10 gedroogde abrikozen
1 theelepel mosterd
1 dl rode port
1,5 dl druivenpitolie
1/2 krop eikenbladsla
1 theelepel honing
1/2 krop radicchio
zout
150 g oude kaas
versgemalen peper
trosje blauwe druiven
150 g bosbessen
3 eetlepels cassislikeur

Voorbereiding

70 minuten

Week de abrikozen 1 nacht in water en kook ze circa 10 minuten in het weekvocht. Giet ze af en laat ze uitlekken. Snijd ze in smalle reepjes en doe ze in een kom, schenk de port erover en laat circa 1 uur intrekken. Giet de abrikozen af. Was en pluk de slasoorten, snijd de radicchio in smalle reepjes. Snijd de oude kaas in blokjes en halveer en ontpit de druiven.

Bereidingswijze

10 minuten

Klop voor de dressing de likeur, de mosterd, de olie en de honing door elkaar in een blender en breng op smaak met zout en peper. Schep in een ruime kom de kaasblokjes, de bessen (houd er een paar apart), de druiven, de radicchio en de uitgelekte abrikozen door elkaar. Schik de eikenbladsla op een platte schaal of 4 borden en verdeel hierover de kaas-bessensalade, giet de dressing erover en garneer met de apart gehouden bosbessen.Wijnadviezen:

Rosé d'Anjou
Ruby Port