Maskers!

Wallpapers van actrices

Jam van pruimen II




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 25 minuten

KiloJoules: n.b.
Vetten: n.b.
Eiwitten: n.b.
Koolhydraten: 0

De ingredienten:

1 kg pruimen zonder pitten
1½ kg suiker
1½ lepel water
1 citroen

Bereidingswijze

25 minuten

Was de pruimen, snijd ze door, ontpit ze en snijd ze klein. Kook de vruchtenmassa niet in, maar laat de vruchten, het citroensap en suiker met wat water 5 minuten koken. Door de zeer korte kooktijd blijven de geur en smaak van de vruchten goed behouden. Was de jampotten met heet sodawater, spoel ze na met heet water en laat ze op een schone doek uitlekken. Keur de jam op dikte door een paar druppels snel af te koelen, deze moeten onmiddellijk uitvloeien. Is de jam niet goed van dikte, kook dan al roerende de jam nog even goed door. Vul de potjes geheel tot de rand met hete jam en sluit af met een natgemaakt en afgedroogd cellofaan en een elastiekje. Knip het cellofaan bij. Maak de potjes aan de buitenkant schoon en dateer ze.