Maskers!

Wallpapers van Paarden

Avocadosoep met garnalen


Deze lekkere Griekse soep is niet moeilijk, en is snel klaar te maken. Het is geen lichte soep en het heeft een zachte structuur met een frisse, romige en ietswat zoete smaak.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 15 minuten
De kooktijd is ca. 5 minuten

KiloJoules: 360
Vetten: 6
Eiwitten: 4
Koolhydraten: 4

De ingredienten:

2 rijpe avocado's
1/2 krop ijsbergsla
sap van 1 citroen
1 bosje verse citroenmelisse
2 dl crème fraîche
1 citroen
4 dl visbouillon
150 g Hollandse garnalen
zout
100 g maïskorrels
versgemalen peper

De avocado is een tropische steenvrucht, afkomstig uit Centraal-Amerika. De beste avocado draagt de naam 'Hass'.

Voorbereiding

15 minuten

Schil de avocado's, halveer ze en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in stukken en pureer deze met het citroensap in de keukenmachine. Klop de crème fraîche en de visbouillon erdoor en breng op smaak met zout en peper. Zet de soep tot gebruik koel weg. Snijd intussen de ijsbergsla in fijne reepjes, was de citroenmelisse en hak deze fijn (houd 4 blaadjes apart). Snijd de citroen in dunne plakjes.

Bereidingswijze

5 minuten

Meng in een kom de garnalen, de ijsbergsla, de maïskorrels en de citroenmelisse door elkaar en schep een bergje in het midden van 4 diepe borden. Schenk hierover de koude avocadosoep en garneer met een plakje citroen en een blaadje citroenmelisse.