Maskers!

Wallpapers van Zeeleven

Andijviesalade




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 10 minuten

KiloJoules: 250
Vetten: 5
Eiwitten: 1
Koolhydraten: 2

De ingredienten:

600 g andijvie
slasaus

Variaties: · Appel in stukjes of grof geraspte appel · Stukjes appel en gekookte biet · Stukjes gekookte aardappels en plakjes komkommer · Fijngesneden bleekselderij, fijne reepjes paprika en knoflook · Geraspte knolselderij, stukjes appel en gebakken spek · Plakjes tomaten en/of komkommer · Kort gekookte stukjes bloemkool · Witte of bruine bonen en gebakken spek

Bereidingswijze

10 minuten

Snijd van de andijvie weg wat slecht of te hard is. Spoel de andijvie goed schoon, snijd kort voor gebruik zeer fijn, was het na en laat goed uitlekken. Meng de andijvie met een kant-en-klare slasaus en breng op smaak met de variaties bij de opmerkingen.



Wijnadviezen:

Chenin Blanc/Steen (Zuid-Afrika)