Maskers!

Wallpapers van acteurs

Irish stew




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 120 minuten

KiloJoules: 290
Vetten: 3
Eiwitten: 3
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

400 g schapenvlees
½ kg wortels
½ l water
1 kg witte kool
8 g zout
½ kg uien
2 kg aardappels
50 g boter

De typische bereiding is dat het gerecht wordt klaargemaakt in de oven of 'bovenop' in een schotel met deksel waarin het ook wordt opgediend.

Bereidingswijze

120 minuten

Kook het vlees met water en zout 1½ uur voor. Schil de aardappels. Maak de groenten schoon, was ze, snipper ze grof en voeg ze met de aardappels en de boter aan bouillon en vlees toe. Laat in circa 30 minuten gaar koken. Snijd het vlees in stukken. Serveer de groenten en aardappels met de bouillon in diepe borden en serveer met grof bruin brood.



Wijnadviezen:

Madiran
Rioja Crianza
Rode Châteauneuf-du-Pape