Maskers!

Wallpapers van XP

Flensjestaart met kaas en groenten


Flensjestaart met kaas en groenten is een lekker gerecht uit de Italiaanse keuken. Dit lenterecept is een wat zwaarder gerecht met een hartige smaak.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 35 minuten
De kooktijd is ca. 30 minuten

KiloJoules: 940
Vetten: 17
Eiwitten: 9
Koolhydraten: 9

De ingredienten:

250 g bloem
1 courgette
snuf zout
1 dl olie
2 eieren
100 g spinazie
1/2 l melk
200 g belegen kaas
2 vleestomaten
150 g salami

Voorbereiding

35 minuten

Klop voor het beslag bloem, zout en eieren door elkaar. Roer scheutje voor scheutje de melk erdoor tot een glad beslag ontstaat. Laat dit circa 30 minuten rusten. Bereid intussen de groenten: ontvel de tomaten en snijd ze in dunne plakken. Snijd de courgette eveneens in dunne plakken.

Bereidingswijze

30 minuten

Verhit de helft van de olie en fruit hierin de tomaten- en courgetteplakken om en om circa 3 minuten. Schep ze uit de pan en houd ze apart. Was de spinazie en fruit deze circa 5 minuten in de olie. Rasp de kaas met behulp van de keukenmachine. Verhit de rest van de olie in een kleine koekenpan of crêpepan en bak hierin flensjes; schep voor elk flensje een juslepeltje beslag in de pan en laat het op halfhoog vuur bakken tot de bovenkant droog is. Keer het flensje en bak ook de andere kant bruin. Bak van het beslag circa 8 flensjes. Verhit de grill of schakel de bovenwarmte van de oven in. Leg een flensje in een vuurvaste schaal. Bedek dit met plakjes tomaat. Bestrooi met geraspte kaas en leg er een volgend flensje op. Beleg dit met de salami en bestrooi weer met geraspte kaas. Bouw zo voort, steeds met een andere vulling, tot het laatste flensje dat alleen met geraspte kaas bestrooid wordt. Laat het geheel in de oven in circa 5 minuten gratineren.Wijnadviezen:

Soave