Maskers!

Wallpapers van Vista

Konijn met pruimen




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 135 minuten

KiloJoules: 790
Vetten: 11
Eiwitten: 15
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

1 wild konijn
tomatenpuree
zout
200 g gedroogde pruimen
peper
bessengelei (of rode wijn)
100 g boter

Bereidingswijze

135 minuten

Was de stukken konijn en wrijf ze in met peper en zout. Laat de boter lichtbruin worden, bak hierin het konijn lichtbruin zonder het vlees hard of droog te laten worden en stoof het met wat water en citroensap of tomatenpuree in circa 2 uur gaar. Week de gedroogde pruimen en stoof deze circa ¾ uur met weinig vocht in de jus mee. Maak de jus af met wat bessengelei of rode wijn.



Wijnadviezen:

Lalande-de-Pomerol
Merlot (Chili)
Merlot (Zuid-Frankrijk)
Montagne-Saint-Emilion