Maskers!

Wallpapers van Games

Haas in roomsaus




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 180 minuten

KiloJoules: 660
Vetten: 7
Eiwitten: 15
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

1 kleine haas
rode bessensap
½ l marinade
½ dl rode wijn
75 g boter
1 dl room

Bereidingswijze

180 minuten

Laat de haas 1-2 dagen in een afgedekte pan in de marinade staan. Keer de haas regelmatig even om. Neem de haas uit de pan, laat uitlekken en dep hem droog. Laat de boter lichtbruin worden in een braadslede, laat de haas hierin bovenop of in een warme, maar niet hete oven in circa 2 uur gaar worden. Neem de haas uit de braadslede, haal de beentjes eruit en verdeel het vlees zonodig verder in stukken. Laat de marinade inkoken tot circa ¼ liter, zeef de marinade en giet bij de jus. Voeg hieraan een scheutje rode bessensap en rode wijn toe. Roer tenslotte de room erdoor. Leg de stukken haas in de saus en laat enige tijd in de warme saus zacht stoven. Geef er compote, moes of gelei van veenbessen en aardappelpuree bij.



Wijnadviezen:

Mercurey
Morgon
Pinot Noir (Chili)