Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Eierragout in schelpen




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 720
Vetten: 12
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

4 eieren
zout
25 g boter
aroma
25 g bloem
enkele takjes peterselie
2 dl groentebouillon
paneermeel
peper
15 g boter

In plaats van de genoemde saus kunt u ook tomaten-, kerrie-, paprika- of kaassaus gebruiken. Ook kunt u stukjes kaas, fijngesneden ham of garnalen toevoegen.

Bereidingswijze

45 minuten

Kook de eieren 10 minuten, pel ze en snijd ze in stukken. Meng de eieren door een saus gemaakt van boter, bloem, bouillon, peper, zout en fijngesneden peterselie. Doe de ragout over in schelpen en beleg de bovenkant met paneermeel en boter. Zet de schelpen in de hete (grill)oven en laat de ragout in 10-15 minuten goudbruin worden. Serveer de schelpen op een schotel met een papieren servetje en garneer met peterselie.



Wijnadviezen:

Edelzwicker (Elzas)