Maskers!

Wallpapers van de Natuur

Broccoliquiche


Deze overheerlijke quiche is niet moeilijk om te bereiden. Het is geen zwaar gerecht. Dit Franse recept is ook erg lekker met salade als hoofdgerecht of als voor- of lunchgerecht. De korst van de broccoliquiche is knapperig en de taart heeft een zachte vulling.

Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 40 minuten
De kooktijd is ca. 60 minuten

KiloJoules: 1510
Vetten: 22
Eiwitten: 8
Koolhydraten: 11

De ingredienten:

200 g bloem
3 eieren
mespunt zout
1 theelepel kerriepoeder
100 g boter
1/2 l crème fraîche
1 ei
1 plak ham
boter
zout
500 g broccoli
versgemalen peper
150 g belegen kaas
50 g amandelschaafsel

De broccoli kan vervangen worden door bloemkool of prei.

Voorbereiding

40 minuten

Zeef voor het deeg de bloem en het zout boven een kom en voeg de boter in klontjes toe. Roer dit door elkaar met het losgeklopte ei en 2 eetlepels water. Kneed het geheel tot een gladde deegbal ontstaat (gaat ook gemakkelijk met de keukenmachine). Laat het deeg op een koele plaats circa 30 minuten rusten. Verwarm de oven voor tot 200 °C. Vet een quichevorm in.

Bereidingswijze

60 minuten

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de stelen in stukjes van circa 2 cm. Blancheer de stelen 5 minuten en de roosjes 2 minuten in ruim kokend water met zout. Giet ze af en laat ze goed uitlekken. Rasp de kaas in de keukenmachine en roer de eieren, de kerrie en de crème fraîche erdoor. Snijd de ham in piepkleine blokjes en schep deze samen met de broccoli door het ei-kaasmengsel. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Rol het deeg uit en bekleed hiermee de ingevette quichevorm. Schep de vulling erin en bestrooi de bovenkant met het amandelschaafsel. Bak de quiche in circa 45 minuten af.



Wijnadviezen:

Picpoul de Pinet