Maskers!

Wallpapers van Roofdieren

Pannenkoekjes gevuld met witlof




Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 800
Vetten: 12
Eiwitten: 5
Koolhydraten: 15

De ingredienten:

75 g bloem
10 g bloem
¼ l melk
eiwit
1 ei
paneermeel
zout
frituurvet
200 g witlof
peterselie
25 g Boter

Bereidingswijze

45 minuten

Maak van bloem, melk, ei en zout een flensjesbeslag en bak hiervan niet te dunne flensjes. Maak de witlof schoon, snijd klein en smoor in de boter gaar. Bind het vocht met aangemengde bloem, laat een paar minuten doorkoken en roer zoveel vocht door de witlof dat de massa niet meer droog is. Leg de groentevulling in het midden van de flensjes en vouw deze strak om de vulling heen tot een net pakketje. Plak de hechtingen met eiwit dicht. Haal de pannenkoekjes door losgeklopt eiwit, laat afdruipen, wentel door paneermeel en bak in heet frituurvet bruin. Serveer op een verwarmde schotel met een papieren servetje en garneer met peterselie.



Wijnadviezen:

Sauvignon Blanc (Chili)