Maskers!

Wallpapers van XP

Risotto met saffraan




Waardering:
Dit recept is voor 3 personen
De kooktijd is ca. 45 minuten

KiloJoules: 600
Vetten: 8
Eiwitten: 6
Koolhydraten: 11

De ingredienten:

1 ui
2 lepels witte wijn
60 g boter
laurierblad
150 g rijst
zout
4 dl bouillon
cayennepeper
pluk saffraan
60 g gemalen parmezaanse kaas

Bereidingswijze

45 minuten

Pel en snipper de ui en bak geel in 30 g boter. Bak de gewassen en uitgelekte rijst mee tot deze geel is. Voeg een scheutje bouillon, saffraan, wijn, laurierblad en zout toe. Giet telkens een beetje bouillon erbij, roer goed tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en voeg opnieuw bouillon toe. De rijst is na ongeveer 25 minuten gaar. Maak de rijst van het vuur af met een vork voorzichtig los, meng de rest van de boter erdoor en roer de cayennepeper en een paar lepels gemalen Parmezaanse kaas erdoor. Laat het mengsel 5 minuten in een gesloten pan staan en serveer met Parmezaanse kaas.



Wijnadviezen:

Gambellara