Maskers!

Wallpapers van Vista

Boerenomelet (luxe)


Een luxe boerenomelet is heerlijk als lunchgerecht. Dit recept is eenvoudig te bereiden. Het is voedzaam en heeft een stevige structuur.

Dit gerecht combineert erg goed met: Vers witbrood
Waardering:
Dit recept is voor 4 personen
De voorbereidingstijd is ca. 15 minuten
De kooktijd is ca. 20 minuten

KiloJoules: 1850
Vetten: 35
Eiwitten: 24
Koolhydraten: 8

De ingredienten:

1/2 bosje peterselie
6 eieren
1/2 bosje bieslook
1 dl melk
100 g champignons
zout
1 prei
versgemalen peper
2 wortels
100 g doperwtjes
1 rode paprika
1 theelepel paprikapoeder
100 g ham
50 g geraspte kaas
50 g boter

Voorbereiding

15 minuten

Hak de kruiden fijn. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de prei in ringetjes en de wortels in kleine blokjes. Halveer de paprika, verwijder zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ham eveneens in kleine blokjes.

Bereidingswijze

20 minuten

Verwarm de helft van de boter en fruit prei en wortel circa 3 minuten. Voeg paprika en ham toe en laat dit circa 5 minuten zachtjes sudderen. Klop intussen de eieren schuimig met de melk, roer de helft van de kruiden erdoor en zout en peper naar smaak. Verwarm de rest van de boter in een grote koekenpan en giet het eimengsel erin. Bak een licht goudgele omelet, het eimengsel moet goed gestold zijn. Niet keren. Schep de champignons, de doperwtjes en het paprikapoeder door het ham-groentemengsel. Warm dit even mee en breng op smaak met zout en peper. Laat de omelet op een bord glijden en verdeel het ham-groentemengsel op een helft. Sla de omelet eventueel dubbel en bestrooi het geheel met de rest van de kruiden en de geraspte kaas. Serveer direct.



Wijnadviezen:

Tokay Pinot Gris